Основни храни сериозно поскъпват през октомври. От Асоциацията на месопреработвателите в България

...
Основни храни сериозно поскъпват през октомври. От Асоциацията на месопреработвателите в България
Коментари Харесай

Колбаси и хляб сериозно поскъпват през октомври

Основни храни сериозно нарастват през октомври.

От Асоциацията на месопреработвателите в България към този момент предизвестиха за растеж на цените на саламите от 8-10%. „ Ние започваме да уведомяваме търговските вериги и контрагентите ни, че от началото на октомври усилваме цените на месните артикули поради скока в цените на тока, природния газ, горивата и останалите високи индустриални разноски ", заяви пред профилирания уебсайт " Агрозона " Атанас Урджанов, ръководител на асоциацията. 

Месопреработвателите показват, че до момента пазарът на месни артикули е бил постоянен, с положителни продажби през лятото с помощта на мощния туристически сезон. Ценовият скок на енергийните първични материали, както и на говеждото и пилешкото месо обаче правят удържането на цените на саламите невероятно.
  " В момента единствено евтино в България е свинското месо, само че ние не вършим артикули единствено от свинско месо. Говеждото е с доста висока цена, пилешкото е поскъпнало. През тази година фуражът също доста се усили и това рефлектира върху изхранването на птици, говеда, прасета. Задържането на цената на свинското е заради огромния импорт от Германия, защото Китай не беше отворил и германците имаха по-голямо произвеждане на свинско “, изясни Атанас Урджанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР